Potentiaalinen työntekijä saa työnhaussa ensikosketuksen yrityksen työkulttuuriin. Se, miten työnhakijoita kohdellaan, kertoo monta asiaa yrityksen tilanteesta.
Kohdellaanko työnhakijaa kunniottavasti, miten rekrytointiprosessi sujuu ja miten kommunikoidaan hakijalle. Aradossa on tavoitteena ihmiskeskeinen rekrytointi ja hyvä työnhakijakokemus omassa prosessissamme. Kehitettävää vielä on, mutta haluamme jakaa tämän hetkisiä oivalluksiamme.
Lähdimme liikkeelle niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin rekrytointiprosessin tarkastelemisesta. Olemmeko huomioineet kaikki olennaiset stepit ja miltä se näyttää työnhakijan näkökulmasta. Eteneekö prosessi loogisesti, toimiiko viestintä ja olemmeko selkeitä siinä suhteessa, minkälaisia osaajia haemme.
Tähän haimme ratkaisua nettisivujemme rekry-osion uudistamisesta. Aloitimme kertomalla omasta tarinastamme, mitä osaamista haemme, mitä voimme tarjota asiantuntijalle, minkälainen on rekrytointiprosessimme, miten haetaan ja lopuksi tietenkin yhteystiedot. Halusimme antaa selkeän kuvan kokonaisuudesta, jotta työnhakija voi arvioida omaa soveltuvuuttaan yrityskulttuuriimme.
Toinen hyvin keskeinen ja tärkeä asia oli viestintä ja kommunikointi. Yritimme miettiä mahdollisimman tarkasti, millä keinoin työnhakija pidetään tietoisena prosessimme eri vaiheista ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Tärkeää on aloittaa tiedusteluihin vastaamisella. Se, että hakemuksiin reagoidaan joko ei kiitos tai mietimme asiaa, on erittäin tärkeää kuin olla vastaamatta lainkaan. Hiljaisuus antaa negatiivisen kuvan yrityksestä. Tätä halusimme välttää.
Haastattelukutsussamme kerromme vielä kerran prosessimme askeleet ja ketkä ovat vastassa missäkin haastattelun vaiheessa. Meillä on kolme haastattelua: alkuhaastattelu, teknisen osaamisen testaaminen sekä koko Aradon tiimin yhteinen kahvihetki. Jokaisen haastattelun jälkeen haluamme kertoa työnhakijalle, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mahdollisimman nopeasti! Ei ole mukavaa saada sähköpostia päiviä tai viikkoja jälkikäteen kertoakseen jotain sellaista, minkä hakija on arvannut jo.
Rekrytointia tulee helposti tarkasteltua ainoastaan yhdestä näkökulmasta ja se on työnantajan näkökulma. Minkälaista osaamista tarvitaan, millä aikataululla, mihin rooliin, mille asiakkaalle jne. Halusimme hetkeksi pysähtyä myös sen äärelle, mitä tuleva asiantuntijamme haluaa tai toivoo tekevänsä. Siksi ensimmäisessä haastattelussa haluamme kuulla työnhakijan toiveet ja ajatukset projekteista. Tavoitteena on, että ajatusten vaihtoa tapahtuu molemmin puolin ja molemmille tulee hyvä fiilis siitä, mitä mahdollisesti tulee tekemään.
Toisessa haastattelussa testaamme hakijan teknistä osaamista. Vaikka puhumme osaamisen testaamisesta, se ei tarkoita pitkää piinapenkkiä testien ja koodien parissa. Viemme keskustelun syvällisempään ajatusten vaihtoon teknologiasta, koska millään testillä ei saada kokonaisvaltaisesti selvitettyä senioridevaajan osaamispalettia. Asiantuntijuus tulee esille tavasta puhua asioista, kertoa aiemmista projekteista ja esittää näkemyksiään.
Kolmannessa haastattelussa työnhakija pääsee tutustumaan Aradon tiimiin ja tiimi hakijaan. Pyrimme pitämään kahvihetken molemmin puolisena jutusteluna ja tutustumisena. On ihan sallittua nauraa ja heittää huumoria, jopa suotavaa. Vaikka kaikki aradolaiset eivät aina ehdi mukaan kahvihetkeen, on hyvä hakijan saada kokemus tiimistä ja muodostaa alustava vuorovaikutussuhde muiden kanssa. On mukavampaa aloittaa talossa, jossa osa kasvoista on jo tuttuja.
Jos kaikki sujuu odotusten mukaisesta ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis jatkaa matkaa yhdessä, sen jälkeen siirrytään sopimuksen allekirjoitukseen. Matka jatkuu tästä perehdytykseen ja osaksi Aradon työyhteisöä.
Jatkuva oppiminen on kokonaisuuden takana. Vaikka rekrytointimme näyttää nykyään edellä mainitulta, se kehittyy koko ajan sitä mukaan kun opimme. Emme oleta sen olevan täydellinen vaan muutoksessa oleva, joka hioutuu muotoonsa ajan myötä.
Etsimme jatkuvasti uusia senior full stack devaajia tiimiimme. Jos haluat liittyä tiimiimme, käy tutustumassa Aradoon ja jätä hakemuksesi osoitteessa www.arado.fi/rekry!